Tarif

Mantarlı Piliç Tarifi

Mantarın tavuk ile uyumu...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere
Mantarlı Piliç Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 59
  • Kaydet

Mantarlı Piliç Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g mantar
500 g tavuk
3 adet domates
20 g domates salçası
20 g ayçiçek yağı
15 g Pınar Tereyağı
2 g maydanoz
2 g pulbiber
2 g karabiber
4 g tuz
100 g arpacık soğan

Mantarlı Piliç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini küp küp doğrayıp teflon tencereye bir miktar sıvı yağ ile koyun. Etler suyunu salıp iyice pişene kadar kavurun. Kavrulmuş etlere dilimlediğiniz mantarları, temizlenmiş arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarlarda suyunu verip tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Hiç suyu kalmayan tencereye tereyağı ekleyin. Eriyen yağın ardından küp doğradığınız domatesleri ve salçayı da koyup kavurmaya devam edin.
  • Domatesler de suyunu çekince ince kıydığınız maydanozları ve tuzunu baharatını ekleyip bir iki kere karıştırıp altını kapatın.
  • Demlendikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuk Şinitzel Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
342B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Ördek Göğüslü Hallantiye Tarifi
21B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Zerdeçallı Sebzeli Tavuk Tarifi
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.