Tarif

Etli Bezelye Yemeği Tarifi

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri ile karşınızdayım. Mevsiminde bol etli bezelye yemeği tarifi: Bezelye yemeği nasıl yapılır? Hem besleyici hem de doyurucu olan bu yemek, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olur. "Etli bezelye yemeği nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu tarif hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor.
65 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 248B
  • 191
  • Kaydet

Etli Bezelye Yemeği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze bezelye
1 adet kuru soğan
2 adet patates
2 adet havuç
100 ml zeytinyağı
250 g kuşbaşı dana eti
1-2 diş sarımsak
20 g biber salçası
20 g domates salçası
1 litre sıcak su
tuz
karabiber
sumak

Etli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelyeleri güzelce yıkayın ve ayıklayın, dilerseniz pişirirken kullanmak için kabuklarından 4-5 adet kenara ayırın.
  • Soğan, patates ve havuçları eşit küpler halinde doğrayın.
  • Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pembeleşen soğanlara kuşbaşı dana etlerini ekleyin, etler suyunu salıp rengi değiştiğinde sarımsak, biber ve domates salçalarını ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra doğranmış patates ve havuçları içine ekleyin.
  • Bu aşamada bezelyeleri ve ayırdığınız 4-5 adet bezelye kabuklarını ekleyerek, 3-4 dakika kavurun.
  • Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin.
  • Son olarak tuz, karabiber ve sumakla lezzetlendirin.
  • Orta ateşte 30-35 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişen bezelye yemeğini güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin. Benim tercihim; Kütahya Porselen Milena Serisi!

Etli Bezelye Yemeği Tarifi Püf Noktası

*Etlerinize yarım saat ön haşlama yapabilir, suyunu da yemeğin içinde kullanabilirsiniz!
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim Kütahya Porselen Milena servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=MLN24Y20014 adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Ekşili Köfte Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan Tarifi
20B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Patlıcan Güveci Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Nezihe Kurtipek
· 04.06.2020

Şefim bezelyeleri ne zaman ekliyoruz? Belirtmemişsiniz

Gülçin Kaya
· 05.06.2020

Merhabalar, teknik bir sorun olmuş sanırım. Tekrar yapım aşamalarını kontrol ederek harika bir bezelye yemeği yapabilirsiniz. 👍👩‍🍳