- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Etli Bezelye Yemeği Tarifi
Tarif
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri ile karşınızdayım. Mevsiminde bol etli bezelye yemeği tarifi: Bezelye yemeği nasıl yapılır? Hem besleyici hem de doyurucu olan bu yemek, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olur. "Etli bezelye yemeği nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu tarif hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor.
65 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 248B
- 191
- Kaydet
Etli Bezelye Yemeği Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze bezelye
1 adet kuru soğan
2 adet patates
2 adet havuç
100 ml zeytinyağı
250 g kuşbaşı dana eti
1-2 diş sarımsak
20 g biber salçası
20 g domates salçası
1 litre sıcak su
tuz
karabiber
sumak
Etli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bezelyeleri güzelce yıkayın ve ayıklayın, dilerseniz pişirirken kullanmak için kabuklarından 4-5 adet kenara ayırın.
- 2Soğan, patates ve havuçları eşit küpler halinde doğrayın.
- 3Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- 4Pembeleşen soğanlara kuşbaşı dana etlerini ekleyin, etler suyunu salıp rengi değiştiğinde sarımsak, biber ve domates salçalarını ilave ederek kavurmaya devam edin.
- 5Daha sonra doğranmış patates ve havuçları içine ekleyin.
- 6Bu aşamada bezelyeleri ve ayırdığınız 4-5 adet bezelye kabuklarını ekleyerek, 3-4 dakika kavurun.
- 7Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin.
- 8Son olarak tuz, karabiber ve sumakla lezzetlendirin.
- 9Orta ateşte 30-35 dakika pişmeye bırakın.
- 10Pişen bezelye yemeğini güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin. Benim tercihim; Kütahya Porselen Milena Serisi!
Etli Bezelye Yemeği Tarifi Püf Noktası
*Etlerinize yarım saat ön haşlama yapabilir, suyunu da yemeğin içinde kullanabilirsiniz!
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim Kütahya Porselen Milena servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=MLN24Y20014 adresinden ulaşabilirsiniz!

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

60 Dakika
2-4 Kişilik