- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Fırında Helva Tarifi
Tarif
Fırında Helva Tarifi
Fırında helva nedir? Balık sofralarının vazgeçilmezi olan bu tatlı, tahinin zengin aromasıyla pişirilerek bambaşka bir lezzet kazanır. Fırında helva nasıl yapılır? Hazırlaması oldukça pratik olan bu tatlı, sadece birkaç malzeme ile kısa sürede fırında pişirilerek servise hazır hale gelir. Peki, fırında helva hangi helvayla yapılır? Genellikle tahin helvası tercih edilir, ancak farklı çeşitlerle de deneyebilirsiniz. İşte detaylar...
25 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 23B
- 169
- Kaydet
Fırında Helva Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400-450 g sade tahin helvası
1/2 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 adet limon kabuğu rendesi
20 g ceviz içi
30 ml portakal suyu
Fırında Helva Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tahin helvasını bir kapta çatal yardımı ile ezin.
- 2Tereyağı, portakal kabuğu rendesi, iri çekilmiş ceviz içi, limon kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip iyice karıştın.
- 3Bütünleşen karışımı küçük toprak fırın kalıplarına paylaştırın.
- 4Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 5Sıcak olarak servis edin.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

70 Dakika
4-6 Kişilik