- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Fırında Kış Mücveri Tarifi
Tarif
Fırında Kış Mücveri Tarifi
Rengarenk sebzelerin buluştuğu, içi yumuşacık, dışı hafif kızarmış fırında kış mücveri, hem hafif hem de besleyici bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek! Kızartma yapmadan, fırında pişirildiği için oldukça sağlıklı ve pratik bir tarif. Akşam yemeğinde, meze sofralarında veya öğle arası atıştırmalığında gönül rahatlığıyla servis edebilirsiniz. Fırında bol sebzeli mücver nasıl yapılır? Kış mücverinin püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla pratik ve lezzetli fırında mücver tarifi…

Paylaş
- 1B
- 4
- Kaydet
Fırında Kış Mücveri Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 adet yeşil kabak
1-2 adet havuç
½ demet maydanoz
3-4 dal dereotu
150 g lor peyniri
150 g un
5 g kabartma tozu
3 adet orta boy yumurta
10 ml zeytinyağı
tuz, karabiber, toz biber, kuru nane
üzeri için: çörek otu, susam
Fırında Kış Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fırını önceden 180°C’ye ayarlayın.
- 2Sebzeleri hazırlayın. Kabak ve havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu bir tülbent ya da temiz mutfak bezi yardımıyla mutlaka sıkın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın.
- 3Geniş bir karıştırma kabına rendelenmiş sebzeleri ve yeşillikleri alın. Üzerine lor peyniri, un, kabartma tozu, yumurtalar, zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Spatula veya tahta kaşık yardımıyla karışımı homojen hale gelene kadar karıştırın. Kıvam ne çok cıvık ne de çok katı olmalıdır. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
- 4Orta boy bir fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız karışımı eşit şekilde yayın. Üzerine çörek otu ve susam serpin
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-40 dakika boyunca, üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
- 6Mücveri fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin. Ardından dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis edin. Yanına yoğurt veya sarımsaklı süzme yoğurt çok yakışır! Afiyet olsun.
Fırında Kış Mücveri Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
- Kabakların suyunu iyi sıkmak, mücverin kıvamını tutturmanın anahtarıdır.
- Havuç yerine mevsiminde bal kabağı da kullanabilirsiniz.
- Lor peyniri yerine beyaz peynir de kullanabilirsiniz, ancak tuz oranına dikkat edin.
- İç harca biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha dolgun bir lezzet elde edebilirsiniz.
- Fırında pişirildiği için, kalan mücveri buzdolabında 2-3 gün boyunca taze şekilde saklayabilir, ertesi gün fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



