- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Fırında Tavuk Kanat Tarifi
Tarif
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
Evde kolayca hazırlanabilen Fırında Tavuk Kanat tarifi nasıl yapılır? Soslu tavuk kanat yapımı: fırında pratik tavuk kanat tarifi...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 140B
- 123
- Kaydet
Fırında Tavuk Kanat Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g tavuk kanat
10 ml soya sosu
1 adet limon suyu
35 ml ayçiçek yağı
2 diş rendelenmiş sarımsak
10 g rendelenmiş taze zencefil
10 g kırmızı toz biber
5 g tuz
1 tutam karabiber
Fırında Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk dışındaki tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp, kanatları marine edeceğiniz sosu hazırlayın.
- 2Kanatları derin bir kaseye alıp, üzerine sosu döküp iyice karıştırın. En az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
- 3Ardından 180°C önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika tavuklar kızarana kadar pişirin.
Fırında Tavuk Kanat Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?