Tarif

Gnocchi Tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz klasik patates gnocchi tarifiyle, İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini sofranıza taşıyın. Yumuşacık dokusuyla öne çıkan bu nefis hamur işi, ister akşam yemeği ister öğle öğünü için ideal bir seçim. Peki, domates soslu gnocchi nasıl yapılır? Gnocchi hamurunun kıvamı nasıl olmalıdır? gibi merak edilen tüm soruların cevaplarını tarif açıklamamızda ve videomuzda adım adım bulabilirsiniz. Şimdi mutfağa girme ve kendi gnocchi’nizi yapma zamanı! 🥰✨
65 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 2B
  • 4
  • Kaydet

Gnocchi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
450 g patates
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
5 g tuz
3 g rendelenmiş muskat cevizi
20 g rendelenmiş parmesan peyniri
50 g un
30 g nişasta
Sosu için:
10 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
3-4 adet çeri domates
1-2 dal taze kekik
1-2 dal taze biberiye
100 g domates sos
Bağlamak için: tuz, karabiber, Pınar Tereyağı, zeytinyağı, parmesan peyniri, taze fesleğen
Servis için: balzamik glaze sos, taze fesleğen yaprakları

Gnocchi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri kabuklarıyla birlikte 190-200°C (alt, üst ayar fansız) fırında, yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Hamuru için, rendelenmiş patatesleri tezgaha alın, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtayı ve yumurta sarısını ekleyin. Üzerine tuz, muskat cevizi ve parmesan peynirini serpin. Ardından un ve nişastayı ilave edip tüm malzemeyi yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamuru hafif unlanmış zeminde silindir şekline getirin. Eşit parçalar halinde kesin. Her parçayı avuç içinde yuvarlayıp çatalın tersiyle hafifçe bastırarak klasik gnocchi şekli verin (videodaki gibi).
  • Sosu için, geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ezilmiş sarımsakları ve tereyağını ekleyin, aroması çıkana kadar soteleyin. Ardından ortadan ikiye kesilmiş çeri domatesleri, taze kekik ve biberiyeyi ekleyip birkaç dakika pişirin. Domates sosunu ilave edip birkaç dakika kaynamaya bırakın.
  • Bu esnada gnocchiyi haşlayın. Derin bir tencerede tuzlu su kaynatın. Gnocchileri içine bırakın. Hamurlar yüzeye çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımıyla alıp doğrudan domates sosunun içine aktarın.
  • Sosla birlikte birkaç dakika pişirip kıvamını artırın. Bağlamak için; birkaç tutam tuz, karabiber, bir parça tereyağı ve çok az miktarda zeytinyağı ekleyerek nazikçe karıştırın. Son olarak bir miktar rendelenmiş parmesan peyniri ve ince kıyılmış taze fesleğenle lezzeti tamamlayıp ocaktan alın.
  • Hazırladığınız gnocchi’yi servis tabağına alın. Tabağın kenarına balzamik glaze sos gezdirebilirsiniz, taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Gnocchi Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Gnocchi Yapmanın Püf Noktaları:

  1. Patates seçimi önemli: Nişasta oranı yüksek, unlu patatesler tercih edilmelidir. Bu, daha az unla daha iyi kıvamda bir hamur elde etmenizi sağlar. Kırmızı kabuklu ya da sarı etli patatesler ideal tercihlerdendir.
  2. Patatesi fırında pişirme en doğru yöntemdir: Patatesleri haşlamak yerine kabuklarıyla birlikte fırında pişirmek, içlerindeki fazla nemi azaltır. Böylece gnocchi hamuru daha az unla toparlanır ve daha yumuşak olur. Patatesin içi tam pişmeli ama dışı kuruyup sertleşmemeli. Kabuğu hafif gevrekleşip içi yumuşak olmalı. Pişip pişmediğini anlamak için ortasına bıçak batırın, kolayca giriyorsa pişmiş demektir.
  3. Gnocchi hamurundaki un kontrollü bir şekilde kullanın: Un miktarı kesin bir ölçü değildir; patatesin cinsine ve nemine göre değişir. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un eklenmelidir. Fazla un, gnocchiyi sertleştirir.
  4. Hamuru çok fazla yoğurmayın: Hamur fazla yoğrulursa elastik olur ve piştiğinde lastik gibi bir kıvam alır. Malzemeler karıştığında hemen şekillendirmeye geçin.
  5. Tazeyken haşlayın veya dondurun: Hazırlanan gnocchiler tazeyken hemen haşlanmalı ya da hafif unlanıp dondurularak saklanmalıdır. Taze hamur uzun süre bekletilirse yapısı bozulur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Mantarlı Tagliatelle Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
41B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Spaghetti al Pomodoro Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
48B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginarlı Makarna Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.