- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Havuç Tarator Tarifi
Tarif
Havuç Tarator Tarifi
Mezelerin vazgeçilmezi, havuç tarator tarifi...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soteleme

Paylaş
- 203B
- 117
- Kaydet
Havuç Tarator Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun, rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- 2Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika soteleyin.
- 3Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek yoğurt ve krema ile karıştırın.
- 4Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
- 5Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın.
- 6Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?