Tarif

Havuç Tarator Tarifi

Mezelerin vazgeçilmezi, havuç tarator tarifi...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soteleme
Havuç Tarator Tarifi
Paylaş
  • 203B
  • 117
  • Kaydet

Havuç Tarator Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet havuç
50 g Pınar Yoğurt
Pınar
75 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
5 g tuz

Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun, rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  • Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika soteleyin.
  • Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek yoğurt ve krema ile karıştırın.
  • Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
  • Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Kuru Cacık Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
93B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Borani Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Köz Patlıcan Salatası Tarifi
150B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ugur Yalcin
· 19.04.2021

Bugün yaptım kendisini gayet güzel olduğunu düşünüyorum 😀

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Süper, ellerinize sağlık 👏😊