Tarif

İç Bakla Humusu Tarifi

Tadına doyamayacağınız enfes iç bakla humusu tarifi! Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, nefis bir meze olan iç bakla humusu nasıl yapılır? İç bakla humusu yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
approved
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
İç Bakla Humusu Tarifi
approved
Paylaş
  • 38B
  • 79
  • Kaydet

İç Bakla Humusu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bakla
1 adet limon
zeytinyağı
tuz
karabiber
3-4 diş sarımsak
40-50 g tahin

İç Bakla Humusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklalar haşlanır. Soğumadan kabukları ayrılır ve içi alınır.
  • Limonun suyu sıkılır. Tüm malzemeler robota koyulur, kıvam alana kadar robotta çekilir.
  • İstenen tat ve kıvama göre malzeme ayarlanır. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Tuğçe Evrim Yılmaz
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Taze Bakla Ezmesi Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
31B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Köpoğlu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
268B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çerkez Tavuğu Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
77B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Lerzan Gönültaş
· 27.06.2022

Fava değil mi? Humus Nohuttan yapılır

Tuğçe Evrim Yılmaz

Evet genellikle nohuttan yapılır fakat biz farklı yorumlayarak bakladan humus yaptık 😊 Denemenizi öneririz.

İsmail Erdoğan
· 19.07.2022

Bakladan humus olmaz. Humus arapça kökenli bir kelimedir ve türkçe karşılığı nohuta denk gelir. Sizin yaptığınız olsa olsa tahinli, kimyonlu bakla olur.