Tarif

Kağıt Kebabı Tarifi

Fırında kağıt kebabı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kağıt kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? Kuzu etli, sebzeli kağıt kebabı tarifi için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
45 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
  • 22B
  • 90
  • Kaydet

Kağıt Kebabı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet havuç
250 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet patates
1 adet domates
50 g bezelye
5 g pul biber
tuz ve karabiber
5-6 dal maydanoz yaprağı

Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tavaya tereyağı ve sıvı yağını alıp kızdırın. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları içine atıp birkaç dakika soteleyin.
  • Daha sonra kuşbaşı etleri ekleyin, etler suyunu salana kadar kavurma işlemine devam edin.
  • Ardından kabukları soyulmuş ve küp doğranmış patatesi, domatesi ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek karıştırarak pişirin.
  • Son olarak pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirip ocağın altını kapatın. Bu aşamada az miktarda su (bir çay bardağı) ekleyin.
  • Pişirme kağıdını dikdörtgen şeklinde kesip tezgaha yayın, yemeği kağıdın ortasına paylaştırın. Üzerine birkaç dal maydanoz yaprağı ve tereyağı parçaları yerleştirin.
  • Paket halinde ve malzemeler dökülmeyecek şekilde katlayıp kenar kısımlarını sıkıca sarın. Kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

Kağıt Kebabı Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz..
*Bu tarif 2 kişiliktir. Malzeme oranlarını artırarak daha fazla porsiyonlarda kağıt kebabı hazırlayabilirsiniz.
*Tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
*Farklı baharatlarla lezzetlendirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Arpa Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi
36B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
130 Dakika
2-4 Kişilik
48B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.