- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Kahvaltılık Krep Tarifi
Tarif
Kahvaltılık Krep Tarifi
Güne lezzetli bir başlangıç yapmak için kahvaltılık krep, sofralarınıza renk katacak. Hafif ve yumuşacık dokusuyla her yaştan kişinin severek tüketeceği bu krep tarifini, pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kahvaltılık krep tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü, tam kıvamında krep yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…
Paylaş
- 4B
- 42
- Kaydet
Kahvaltılık Krep Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kahvaltılık Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir karıştırma kabına suyu ve sütü ekleyin.
- 2Unu eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Un topaklanmaması için iyice karıştırın.
- 3Eritilmiş tereyağını, tuzu ve yumurtaları karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
- 4Karışımı ince bir elekten geçirerek başka bir kaba aktarın. Hamurun dinlenmesi için 30 dakika bekletin.
- 5Krep tavanızı hafifçe yağlayın ve ısıtın. Bir kepçe kadar krep harcını tavaya döküp ince bir tabaka halinde yayın.
- 6Tavayı hafifçe salladığınızda krep hareket ediyorsa, spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
- 7Krepleriniz piştikten sonra servis tabağına alıp, dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kahvaltılık Krep Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.7
10 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.