Tarif

Kefirli Sütlaç Tarifi

Geleneksel Türk tatlısı sütlacı, probiyotik zenginliğiyle bilinen kefirle birleştirerek sağlıklı bir alternatife dönüştüren kefirli sütlaç, hem lezzetli hem de sindirim dostu bir tatlıdır. Bugün sizlerle alışılmışın dışında bir tarif paylaşıyorum, kefirli sütlaç tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Kefirli Sütlaç Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 57
  • Kaydet

Kefirli Sütlaç Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
500 ml Pınar Kefir
Pınar
750 ml Pınar Süt
Pınar
200 ml Pınar Krema
Pınar
15 g mısır nişastası
200-250 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
toz tarçın

Kefirli Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçleri bir tencereye koyup bir miktar su ile haşlayın. Çok fazla haşlamayın lapa olmasın, pirinçlerin diri kalmasına özen gösterin.
  • Haşlanan pirinçleri süzün ve bir kenara alın.
  • Ardından süt (sütten 1 bardak ayırın, nişastayı açmak için gerekli olacak), kefir, krema ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamasını sağlayın.
  • Kaynadıktan sonra nişastayı ayrı bir kapta ayırdığınız süt ile çırparak açın ve kaynayan süte yavaşça ilave edin.
  • Kıvam alana kadar karıştırın. Ardından haşlanmış pirinçleri ve vanilyayı ilave edip lezzetleri birbirine karışana kadar kaynatın.
  • Son olarak kaselere porsiyonlayın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Daha sonra buzdolabında soğuttuktan sonra tarçın serperek servis edin.

Kefirli Sütlaç Tarifi Püf Noktası

*Çubuk vanilya yerine 1 paket vanilin kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Muzlu Magnolia Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kolay Krem Karamel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
68B Görüntüleme
Kremalı Kirazlı Güllaç Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.