- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kefirli Sütlaç Tarifi
Tarif
Kefirli Sütlaç Tarifi
Geleneksel Türk tatlısı sütlacı, probiyotik zenginliğiyle bilinen kefirle birleştirerek sağlıklı bir alternatife dönüştüren kefirli sütlaç, hem lezzetli hem de sindirim dostu bir tatlıdır. Bugün sizlerle alışılmışın dışında bir tarif paylaşıyorum, kefirli sütlaç tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 16B
- 57
- Kaydet
Kefirli Sütlaç Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
15 g mısır nişastası
200-250 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya
Üzeri için:
toz tarçın
Kefirli Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle pirinçleri bir tencereye koyup bir miktar su ile haşlayın. Çok fazla haşlamayın lapa olmasın, pirinçlerin diri kalmasına özen gösterin.
- 2Haşlanan pirinçleri süzün ve bir kenara alın.
- 3Ardından süt (sütten 1 bardak ayırın, nişastayı açmak için gerekli olacak), kefir, krema ve toz şekeri bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- 4Kaynadıktan sonra nişastayı ayrı bir kapta ayırdığınız süt ile çırparak açın ve kaynayan süte yavaşça ilave edin.
- 5Kıvam alana kadar karıştırın. Ardından haşlanmış pirinçleri ve vanilyayı ilave edip lezzetleri birbirine karışana kadar kaynatın.
- 6Son olarak kaselere porsiyonlayın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Daha sonra buzdolabında soğuttuktan sonra tarçın serperek servis edin.
Kefirli Sütlaç Tarifi Püf Noktası
*Çubuk vanilya yerine 1 paket vanilin kullanabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.