- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Kıymalı Çıtır Börek Tarifi
Tarif
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi
Çay saatlerinin vazgeçilmezi, altın günlerinin yıldızı kıymalı çıtır börek, nefis sosuyla dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık bir lezzet sunuyor! Hazır yufkayla kolayca yapılan börek tarifi sayesinde fırında, fazla yağ çekmeden pişen bu börekleri ister kahvaltıya, ister akşam yemeğine hazırlayabilirsiniz. Sosu sayesinde kat kat ayrılan çıtır börek yapımı sandığınızdan çok daha pratik! Eğer çıtır börek nasıl yapılır diyorsanız, işte lezzet garantili kıymalı çıtır börek tarifi! Hemen deneyin, mis gibi kokusuyla fırından çıkan böreklerin tadını çıkarın!

Paylaş
- 2B
- 19
- Kaydet
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sosu için:
100 ml su
100 ml sıvı yağ
30 g nişasta
30 g un
10 g kabartma tozu
Börek ve Harcı için:
3 adet taze yufka
400 g az yağlı kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
tuz ve dilediğiniz baharatlar (karabiber, kimyon, pul biber vb.)
Börekleri Batırmak için:
100 ml sıvı yağ
100 ml su
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Börekleri pişirirken eşit ve kızarmış bir doku elde etmek için fırını 190°C'ye alt-üst ayarda önceden ısıtın.
- 2Sosu için, bir kasede su, sıvı yağ, nişasta, un ve kabartma tozunu iyice karıştırın. Pürüzsüz ve akışkan bir sos elde edene kadar çırpın ve kenara alın.
- 33 adet taze yufkayı üst üste koyun ve 12 eşit üçgen olacak şekilde kesin.
- 41 üçgenin üzerine bir kaşık kadar sos sürüp, üzerine 1 adet yufka daha yerleştirin ve tekrar 1 kaşık sos sürün.
- 5İç harcı için, bir tavada kıymayı kısık ateşte kavurun. Rengi değişip suyunu bırakınca rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Tuzu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Not: Daha farklı bir iç harç tercih ediyorsanız, patatesli ya da peynirli harç da kullanabilirsiniz.
- 6Börekleri hazırlarken, bir üçgen yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla bir kaşık kadar sostan sürün. Üzerine bir adet yufka daha koyup, tekrar sos sürün. İki kat yufkadan oluşan parçanın geniş kısmına kıymalı iç harcından yerleştirin. Yufkanı kenarlardan içe doğru katlayarak sigara böreği gibi sarın. Tüm yufka parçalarını aynı şekilde hazırlayın ve bir tabağa dizin.
- 7Börekleri batırmak için, bir kapta sıvı yağ ve suyu karıştırın.
- 8Hazırladığınız kıymalı börekleri tek tek bu karışıma batırın ve fazla suyunu süzün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 9Börekleri önceden ısıtılmış 190°C fırında altı ve üstü kızaran kadar, yaklaşık 25-30 dakika boyunca pişirin.
- 10Fırından çıkan sıcacık kıymalı çıtır börekleri yoğurt ya da ayran eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*18 adet börek elde edilir.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.