Tarif

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kış aylarının en çok tercih edilen çorba tariflerinden birini sizler için derledik! Tarifi bizden, denemesi sizden... Kremalı mantar çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 45B
  • 178
  • Kaydet

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g un
1 litre sıcak tavuk suyu
250 g mantar
öğütülmüş karabiber
150 ml Pınar Krema
Pınar
4 adet frenk soğan
4 dilim tost ekmeği

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve unu tencereye ilave ederek kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyerek topaklanmasına izin vermeden kıvam almasını sağlayın.
  • Mantarları dilimleyin, bir miktar karabiberi çorbanın içine ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Ardından kremayı ilave edin ve kaynama noktasına gelene kadar karıştırın.
  • Kaynama noktasına gelen çorbanın altını kısarak 15 dakika daha pişirin.
  • Pişen çorbanın üzerini ince doğranmış frenk soğanı ve kızarmış ekmek dilimleriyle süsleyerek servise hazır hale getirin.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Püf Noktası

*Kıvamına göre gerekirse daha fazla tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi
25B Görüntüleme
Mantar Çorbası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
61B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Kinoalı Ayran Aşı Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar (4)

ÜMİT ÇELİK
· 09.05.2020

merhabalar tavuk suyu eklerken ısı derecesini önemli midir.Ayrıca mantarları atmadan önce herhangi bir işlem gereklimidir.saygılarımla

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba Ümit, yapım aşamalarını videomuzdan izleyebilirsin. Eline sağlık.

Deniz Bayar
· 28.09.2021

Enfes oldu. Fakat ben kemik suyu koydum. Gastronomik olarak bir sorun yaratır mı bilemiyorum ama güzeldi.

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Hayır tabii ki aksine çok daha lezzetli olur 😁👏 Ellerinize sağlık.