Tarif

Mücver Tarifi

İftara dakikalar kala kolayca hazırlayıp herkesin beğenisini kazanacağınız kabak mücveri tarifi nasıl yapılır? Kabak mücveri tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
35 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 75B
  • 71
  • Kaydet

Mücver Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kabak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğan
1/2 demet taze nane
1 demet dereotu
250 g Pınar Hellim Peyniri
Pınar
3 adet yumurta
200 g un
3 g kaya tuzu
5 g karabiber
15 g zeytinyağı
20 g susam
5 g çam fıstığı

Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları rendeleyip tuzlayın ve beş dakika dinlendirdikten sonra suyunu iyice sıkıp süzerek derin bir kaba alın.
  • Maydanoz, taze soğan, nane ve dereotunu incecik kıyın, hellim peynirini de küp küp doğradıktan sonra kaba ekleyin.
  • Üzerine yumurtaları kırdıktan sonra un, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın.
  • Hazır olan mücver harcını, az yağladığınız bir tavaya kaşık yardımıyla yayın. Üzerine susam ve çam fıstığı serpiştirin.
  • Kısık ateşte, her iki yüzünü kızarana kadar pişirin. Ardından süzme yoğurt, susam ve bir miktar zeytinyağı ile servis edin.

Mücver Tarifi Püf Noktası

*Tercihen un oranını değiştirerek, mücver harcının kıvamını artırıp azaltabilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Hindi ve Mevsim Sebzeli Krep Tarifi
14B Görüntüleme
Tulum Peynirli Girit Kabağı Tarifi
approved
72B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Krem Peynirli Kızarmış Patates Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.