Tarif

Muhammara Tarifi

Muhammara nedir? Muhammara, Suriye'nin Halep şehrine özgü, kahvaltılık ve yemeklik olarak iki çeşidi olan, biber, ceviz ve çeşitli baharatların karışımından yapılan mezedir. Peki, muhammara tarifi nasıl yapılır? İşte kolay yapımıyla cevizli muhammara tarifi...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Muhammara Tarifi
Paylaş
  • 128B
  • 271
  • Kaydet

Muhammara Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
7 dilim bayat ekmek veya etimek
10 g kimyon
7-8 g tuz
70 g ceviz içi
100 g zeytinyağı
40 g nar ekşisi

Muhammara Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş kırmızı biberleri irice doğrayıp, soyulmuş sarımsak, ekmek dilimleri, kimyon ve tuzla beraber mutfak rotobotuna alın. Tüm malzemeyi iri kalacak şekilde robotta çekin.
  • Daha sonra bir karıştırma kabına alıp içine ince kıyılmış ceviz içi, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine ceviz içi, nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Muhammara Tarifi Püf Noktası

*Etimek yerine bayat ekmek ya da kızarmış tost ekmeği kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çörek Otlu Biber Kavurması Tarifi
22B Görüntüleme
Közlenmiş Patlıcan Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kimyonlu Domates Kızartması Tarifi
59B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.