Tarif

Müşerref Hanım Güveci Tarifi

Toprak güveçte, ağır ağır pişen et yemeğinin lezzeti tartışılmaz bir gerçek.
140 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Müşerref Hanım Güveci Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 88
  • Kaydet

Müşerref Hanım Güveci Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
12 adet kuzu pirzola ya da kemikli kuzu eti
5 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
50 g zeytinyağı
80 g domates salçası
140 g biber salçası
80 g su
10 g karabiber
10 g kaya tuzu

Müşerref Hanım Güveci Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve domatesleri soyun ve irice doğrayın.
  • Soğanı ve biberleri yemeklik kıyın.
  • Toprak bir güveci ısıtın.
  • Altına soğanı ve kuzu pirzolaları koyup zeytinyağı ile pirzolaları mühürleyin.
  • Daha sonra üzerine sırası ile patlıcanı, biberleri, sarımsakları ve domatesleri yerleştirin.
  • Bir kasede su ile salça ve baharatları karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu güvece ekleyin ve kapağını kapatın yahut folyo ile sarın.
  • Ocağın altını kapatıp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ilk olarak 30 dakika, daha sonra 160 derece fırında 90 dakika pişirin.
  • Pişen güveci fırından çıkarıp güzelce karıştırın.
  • 10 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Et Sote Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
612B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
29B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
130 Dakika
2-4 Kişilik
55B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.