Tarif

Palamut Buğulama Tarifi

Sezonun en güzel balık tariflerinden palamut buğulama nasıl yapılır?
65 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tencere, Buhar
approved
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
Palamut Buğulama Tarifi
approved
Paylaş
  • 40B
  • 98
  • Kaydet

Palamut Buğulama Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet taze palamut balığı
az miktardakaya tuzu
az miktardakarabiber
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
3 dilim limon
240 ml balık suyu veya içme suyu
1 adet rendelenmiş domates
tuz ve tane karabiber

Palamut Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve kalın dilimlenmiş (takoz) palamut balığını bol suda yıkadıktan sonra balıkların kanlı suyu çıkana kadar tuzlu suda 1 saat bekletin.
  • 1 saatin ardından balıkları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, kurulayın, hafif kaya tuzu ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını dökün, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı tavanın tabanına yerleştirin. Üzerine iri doğranmış sarımsakları ve maydanozu yerleştirin.
  • Dilimlenmiş palamutları maydanozların üzerine yerleştirin.
  • Defne yaprakları ve limon suyunu (limon dilimleri) ekleyin. Üzerine 1 su bardağı balık suyu veya su ilave edin.
  • Rendelenmiş domatesi de tüm malzemenin üzerine yayın, tuz ve tane karabiberini ekleyin.
  • Son olarak balıkların üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 1 saat pişirin ve servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Levrek Buğulama Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
69B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
23B Görüntüleme
Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef
Beurre Blanc Soslu Izgara Somon Tarifi
approved
43B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Tayfun Talaslıoğlu

Şefim bu şekilde fırına atsak olur mu?Olursa ısı ve süre ne olmalı

Uzman Onur Arslan bu yorumu beğendi
Onur Arslan
· 10.12.2022

Fırına atsak olur 180 derece 40 dk. kontrollü olur (suyunu sosla beraber yarıdan fazla olsun)