Tarif

Patatas Bravas Tarifi

İspanyol mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Patatas Bravas, dışı çıtır içi yumuşacık patates dilimleri ve acılı, aromatik bravas sosuyla sofralara renk katıyor. Peki, evde çıtır patates bravas nasıl yapılır? Patatesler kızartıldıktan sonra nasıl çıtır kalır? Bravas sosun kıvamı ve lezzeti nasıl tutturulur? 🥔 Bu içerikte, orijinal patatas bravas tarifi, doğru kızartma teknikleri ve ev yapımı bravas sosun püf noktalarıyla karşındayız! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu İspanyol tapasını, ister ara sıcak olarak ister ana yemeğin yanında sunabilirsiniz. İşte detaylar! 🧡
50 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 994
  • 3
  • Kaydet

Patatas Bravas Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Patatesler için:
4 adet orta boy patates
yeteri kadar soğuk su ve tuz (haşlamak için)
30 ml zeytinyağı (kızartmak için)
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g kırmızı toz biber
1-2 tutam tuz (arzuya göre)
Bravas Sos için:
½ adet kuru soğan
40 ml zeytinyağı
2 adet rendelenmiş domates
5 g pul biber
1 adet kırmızı acı biber
1 diş sarımsak
10 ml beyaz şarap sirkesi
40 g Pınar Mayonez
Pınar

Patatas Bravas Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir tencereye patatesleri alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ve bir miktar tuz ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Su kaynadıktan sonra, patatesler dışı yumuşayıp içi hafif diri kalana kadar (yaklaşık 8-10 dakika) haşlayın. Süzüp buharıyla kuruması için kenara alın.
  • Bravas sos için, soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.
  • Rendelenmiş domatesi ekleyin, kısık ateşte suyunu biraz çekene kadar pişirin. Pul biber, doğranmış kırmızı acı biber ve dilimlenmiş sarımsağı ilave edin.
  • Sos yoğunlaştıktan sonra ocaktan alın. Arzu ederseniz blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.Beyaz şarap sirkesi ve mayonezi ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Patatesleri kızartmak için, geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Haşlanmış patatesleri ekleyin ve dışı çıtır, altın sarısı olana kadar kızartın. Ocaktan almadan önce tereyağı, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Patatesleri servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz. Hazırladığınız Bravas sosu ayrı bir soslukta ya da doğrudan patateslerin üzerine gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Patatas Bravas Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Patatas Bravas Tarifi Püf Noktaları:

  1. Patates Seçimi ve Haşlama Tekniği:
    Taze patatesler tercih edin. Fazla haşlamayın, dışı yumuşak, içi hafif diri kalmalı. Aksi takdirde kızartırken dağılabilir.
  2. Çıtır Doku İçin Doğru Kızartma:
    Haşlanan patateslerin tamamen kurumasını bekleyin; nemli patatesler yağı emer ve çıtır olmaz. Kızgın yağda, tek kat halinde kızartın. Yağ çok dolu ya da soğuk olursa patatesler yağ çeker.
  3. Bravas Sosun Dengesi:
    Bravas sos, acı, tatlı ve ekşi tatların dengelendiği zengin bir sostur. Sosu blenderdan geçirerek pürüzsüz kıvam yakalayabilirsiniz; ardından mayonez ve az miktarda sirke ile tatlandırın.
  4. Servis Detayı:
    Patatesleri sosla hemen buluşturmak yerine, sosu ayrı sunmak çıtırlığı korur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Haşlama İçli Köfte Tarifi
120 Dakika
6-8 Kişilik
175B Görüntüleme
Çıntar Kavurma Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
30B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.