Tarif

Patlıcan Sarma Tarifi

Görüntüsü ve lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakacağınız oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım. Patlıcan sarma nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 23B
  • 112
  • Kaydet

Patlıcan Sarma Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet patlıcan
1 adet haşlanmış yumurta beyazı rendesi
50 g ceviz içi
15 g nar
tuz&karabiber
Üzeri için:
Pınar Mayonez
Pınar
mikro yeşillik
nar taneleri
zeytinyağı

Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ince slice olacak şekilde dilimlenir ve yağda kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.
  • Bir karıştırma kabında rendelenmiş yumurta beyazı, ceviz içi, nar, tuz ve karabiber karıştırılır.
  • Yağı süzülen patlıcan dilimlerinin içine doldurularak sarma yapılır.
  • 4'er adet porsiyonlanır ve güzel bir sunum tabağına yerleştirilir.
  • Üzerine sıkma torbasına koyulan mayonez incecik şekilde sıkılır. Mikro yeşillik, nar taneleri ve yeşil zeytinyağı ile süslenir.

Patlıcan Sarma Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
28B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Etli Karalahana Sarması Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
63B Görüntüleme
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.