Tarif

Pita (Gobit) Ekmeği Tarifi

Pita ekmeği, Orta Doğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kabardığında içinde boş bir cep oluşturan yapısıyla, sandviç hazırlamak için harika bir seçenek sunar. Hafif ve yumuşak dokusuyla öne çıkan bu ekmek, özellikle kebaplar, mezeler ve salatalarla mükemmel bir uyum yakalar. Bu tarifle, içi pamuk gibi yumuşacık pita ekmekleri, bir diğer bilinen adıyla gobit ekmeklerini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki, mükemmel şekilde kabarmış bir pita ekmeği elde etmek için nelere dikkat etmelisiniz? Pişirme sürecinde en iyi sonucu almanın yolları nelerdir? Gelin, evde nefis pita (gobit) ekmeği yapmanın tüm püf noktalarını birlikte keşfedelim!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
90 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Pita (Gobit) Ekmeği Tarifi
Paylaş
  • 7B
  • 52
  • Kaydet

Pita (Gobit) Ekmeği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml Pınar Süt
Pınar
40 g Pınar Yoğurt
Pınar
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4 g toz şeker
4 g tuz
400-420 g un
10 g instant kuru maya

Pita (Gobit) Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabına süt, yoğurt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu ekleyin.
  • Ayrı bir kasede 1 bardak un ile kuru mayayı karıştırın. Bu karışımı yoğurma kabına ekleyin ve karıştırmaya başlayın.
  • Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak ve hafif ele yapışan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru tezgaha alarak üzerine hafifçe un serpin ve tezgah üzerinde yoğurmaya devam edin. Hamur istediğiniz kıvama gelince, temiz bir kaba alın, üzerini streç filmle kapatın ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tekrar hafif unlanmış tezgaha alın ve toparlayın.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı yuvarlayarak bezeler haline getirin.
  • Fırını 240°C’de ısıtın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • İlk dört bezeyi merdane yardımıyla yuvarlak ve çok kalın olmayacak şekilde açın.
  • Hamurları fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 6-7 dakika, üzerleri hafif renk değiştirene kadar pişirin.
  • İlk 4 pita ekmeği pişerken kalan bezeleri de aynı şekilde açın ve diğer ekmekler piştikten sonra fırına koyarak pişirin.
  • Fırından çıkan pita ekmeklerini temiz bir bezin üzerine koyarak üzerini örtün ve 5-10 dakika dinlendirin. Bu sayede ekmekler yumuşacık kalacaktır. Afiyet olsun.

Pita (Gobit) Ekmeği Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.3
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Sebzeli Mısır Ekmeği Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hurmalı Banana Bread (Muzlu Ekmek) Tarifi
9B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Beyaz Ekmek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
53B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.