- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Şah Pilavı Tarifi
Tarif
Şah Pilavı Tarifi
Azerbaycan mutfağının vazgeçilmez tarifi: Şah Pilavı nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 78B
- 80
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g basmati pirinç
1 tutam safran
200 g kuzu eti
100 g alça erik
100 g kuru kayısı
100 g kestane
50 g kuru soğan
10 g zerdeçal
tuz
karabiber
6 adet lavaş
100 g kuru üzüm
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları jülyen doğrayın, önceden pişirdiğiniz kuzu eti ile harmanlayın.
- 2Erik, kuru üzüm, kayısı ve kestaneyi ekleyin. Ardından zerdeçal, tuz, karabiber ekleyerek lezzetlendirin ve biraz soğumaya bırakın.
- 3Basmati pirincini tuzlu suda 2 saat kadar bekletin. Pirinci yıkayın, kaynamış suda pişirin.
- 4Pişirdiğiniz pirinci süzün, erimiş tereyağı ile yağlayın.
- 5Safranı kaynamış suda demlendirin. Demlenen safranı pilav ile karıştırın. Üzerine tuz ilave edin.
- 6Lavaşları tencereye göre ayarlayarak kesin. Pilavın bir kısmını lavaşları dizdiğiniz tencereye yerleştirin tam ortasına biraz çukur oluşturun.
- 7Eti ve kuru meyveleri eşit miktarda koyun. Üzerini örtecek kadar pilav ekleyin ve lavaşı kapatın.
- 8Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Servis yapmadan önce üzerini sotelenmiş kuru meyvelerle süsleyin.
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.