Tarif

Soslu Mezgit Tarifi

Pratik sebzeli sosuyla lezzetli bir mezgit tarifi.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Soslu Mezgit Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 33
  • Kaydet

Soslu Mezgit Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Mezgit Fileto
Pınar
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 ml elma sirkesi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 g taze kekik
2 g taze tarhun
3 g kaya tuzu
3 g karabiber

Soslu Mezgit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları incecik kıyıp bir sos kabına alın.
  • Üzerine kaya tuzu, karabiber, tarhun, taze kekik ve sirkeyi ilave edin ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Sos kıvamına gelince bir süzgeç yardımı ile süzün.
  • Süzdüğünüz kısma önce iki parça halinde tereyağını mutlaka karıştırarak yedirin ve ağır ağır karıştırarak ekşi kremayı ekleyin.
  • Bu esnada ızgarada ya da yanmaz tavada mezgit filetoları istediğiniz ölçüde pişirin.
  • Servis tabağına dilediğiniz sebzeleri yerleştirip tabağa mezgit filetoları yerleştirin.
  • Hazır olan ekşi kremalı sosu üzerine ekleyip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kremalı Kalamar Dolma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Deniz Mahsullü Kasserol Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Limonlu Mezgit Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ecem Pehlivan
· 24.12.2018

Çok pratik bir tarif, teşekkürler!

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi