Tarif

Sütlü Nuriye Tarifi

Hafif bir kaçamak için sütlü nuriye tarifi... Sütlü nuriye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Sütlü Nuriye Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 22
  • Kaydet

Sütlü Nuriye Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g taze baklava yufkası
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
120 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
120 ml su
500 g toz şeker
240 ml Pınar Süt
Pınar
120 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g vanilya

Sütlü Nuriye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyerek sade yağ elde edin. Baklavalık yufkaları ikiye ayırın.
  • Üçer yufka alıp tepsiye koyun ve yağlayın, her üç yufkada bir yufkaları güzelce yağlayın.
  • Orta kata gelince bol ceviz koyun diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli şekilde yağlayıp işlemi bitirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30-35 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
  • Şerbeti için; su, toz şeker, süt ve ekşi kremayı bir tencerede karıştırarak kaynatın daha sonra vanilyayı ekleyin. Hazır olan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
  • Fırından çıkan tatlı soğuyunca ılık şerbeti üzerine ekleyin. Soğuyup şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Cevizli İncir Dolması Tarifi
approved
45 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
141B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fındıklı Şekerpare Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.