Tarif

Tava Böreği

Bol peynirli pratik tava böreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Tava Böreği
Paylaş
  • 23B
  • 67
  • Kaydet

Tava Böreği Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sos için:
400 ml Pınar Süt
Pınar
120 ml sıvı yağ
100 g Pınar Beyaz Peynir (rendelenmiş)
Pınar
100 g Pınar Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Pınar
1/2 demet kıyılmış maydanoz
5 g karbonat
5 g pul biber
5 g karabiber
Börek için:
3 adet taze yufka

Tava Böreği Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini geniş bir kasede karıştırın. Yufkanın her katına sos harcını eşit miktarda dökün. Yufkaları üst üste koyup sıkıca rulo yaptıktan sonra serçe parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri birbirinden ayırıp artan sosla iyice harmanlayın.
  • Bir fırın kabını yağlayın ve soslu yufkaları boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altın rengi alana ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tava Böreği Püf Noktası

*Peynir olarak dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Su Böreği Tarifi
80 Dakika
8-10 Kişilik
401B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Milföylü Kırıntı Börek Tarifi
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pratik Laz Böreği Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Nilgün Civan
· 20.08.2019

Peyniri yufkayi rulo yapmadan yufkanin her katina mi yayacagız

Oytun Dağlı
· 27.11.2020

Merhaba Nilgün, bütün malzemeler sos içinde karıştırılıp yufkanın her katına eşit olarak yayılır.