Tarif

Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi

Zeytinyağlı yeşil zeytin çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 81
  • Kaydet

Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35-40 ml sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan, jülyen kesim
200 g dilimlenmiş yeşil zeytin
4 dal taze kekik
20 g un
1 litre sıcak et suyu
100 ml Pınar Krema
Pınar
yeteri kadar tuz

Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağında, soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Daha sonra içerisine dilim zeytinleri ve taze kekiği ilave edin.
  • Soteleme işleminin ardından unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız et suyu, krema ve tuzunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kıvamını ne çok koyu ne çok sıvı olacak şekilde ayarlayın.
  • Daha sonra el blenderında çekerek, süzgeçten geçirin.
  • Türk kahvesi fincanına porsiyonlayın.
  • Üzerine birkaç dilim zeytin, sızma zeytinyağı ve minik taze kekik yaprakları koyarak servis etmenizi öneririm.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Sebze Çorbası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
3B Görüntüleme
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Miso Çorbası Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
4B Görüntüleme
Erişteli Nohutlu Domates Çorbası
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.