Tarif

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Yer Elması! Şifa deposu yer elması ile kolayca hazırlanan; zeytinyağlı portakallı yer elması tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı yer elması tarifinin malzemelerine ve tüm püf noktalarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 21B
  • 46
  • Kaydet

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yer elması
150 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet limon
2 adet portakal
10 g tuz
5 g karabiber veya akbiber
900 ml su
Servisi için:
Pınar Ekşi Krema
Pınar
yenilebilir çiçek

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yer elmaların kabuklarını soyup bol suda yıkayın.
  • Tencereye zeytinyağını ekleyin, soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlayın. İçine ince şekilde doğranmış sarımsağı atıp kavurun.
  • Bu sırada havucu halka halinde çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Doğradığınız havuçları da tencereye alıp kavurmaya devam edin. Yer elmalarınızı orta büyüklükte parçalar halinde doğrayıp tencereye ekleyin.
  • Limon ve portakalların suyunu sıkarak tencerenize ekleyin. Tuz, karabiber ve suyunu da ilave edip 20 dakika boyunca tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Piştikten sonra altını kapatıp soğuması için oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Dinlenen yemeğinizi ekşi krema ve yenilebilir çiçeklerle dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
113B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Babagannuş Terin Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
19B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 24.10.2022

Ellerine sağlık şefim 😍 çok güzel ve bir o kadar lezzetli hatta sağlıklı olmuş.😀Çocukların rahatlıkla yiyebileceği güzel bir başlangıç diyelim mi o zaman 🤗

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 25.10.2022

Evet kesinlikle öyle 😇 Teşekkürler... 👍👍

ilhan üçer
· 06.11.2024

Şefim yenebilir çiçekleri ve ekşi kremayı başka nerelerde kullanabiliriz.

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 09.11.2024

Merhaba. Ekşi krema; soslarda, tatlılarda, makarnalarda, taco ve burrito gibi yerlerde kullanılabilir. Yenilebilir çiçekler; yemek sunumlarında, tatlılarda, salatalarda, dondurma ve sorbelerde kullanılabilir. Yani ekşi krema ve yenilebilir çiçekler, yemeklerin lezzetini ve sunumunu zenginleştirmenin yanı sıra, her iki malzeme de sofralarda fark yaratmak için idealdir.