Tarif

Mandalinalı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Mandalinalı Pırasa tarifi nasıl yapılır? Mandalinalı ve limon soslu pırasa yapmanın püf noktaları nelerdir? Son derece pratik ve lezzetli olan bu tarifin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 25B
  • 112
  • Kaydet

Mandalinalı Pırasa Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
500 g pırasa
2 adet havuç
3 adet mandalina suyu
1 adet limon suyu
50 g pirinç
tuz&karabiber
250 ml ılık su

Mandalinalı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların dış yüzeyindeki ince kabuğu sıyırıp yıkayın. Daha sonra verev şekilde uzunlamasına doğrayın ve bir kenara alın.
  • Sarımsakların kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Havuçları tıraşlayıp yuvarlak olarak doğrayın.
  • Mandalina ve limonun suyunu sıkıp bir kaba alın.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, sarımsakları ilave ederek hafif pişirin. Hemen arkasından doğranmış pırasaları ekleyin ve 5 dk. boyunca sebzeleri kavurarak yumuşamalarını sağlayın.
  • Ardından doğranmış havuçları, sıkılmış mandalina ve limon suyunu ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
  • İyice yıkanmış pirinçleri de ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Bu aşamada yemeğin üzerine mandalina dilimleri yerleştirebilirsiniz.
  • Son olarak ılık su ekleyip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın. (ortalama 35 dk.)
  • Pişen yemeği ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • İster ılık, ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Mandalinalı Pırasa Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.5
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
113B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
61B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
34B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ömer Faruk Onsekiz
· 08.11.2021

Baya lezzetli görünüyor

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 08.11.2021

En az göründüğü kadar lezzetlidir 😋 mutlaka deneyin 🙏

Ariel Yildizi
· 17.11.2021

Elinize sağlık yarın deneyeceğim. Ben diyette olduğum için içine bulgur yada siyah pirinç düşünüyorum

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 18.11.2021

Çok güzel olur. Ellerinize sağlık 👏😇