Tarif

Babagannuş Tarifi

Babagannuş veya Abugannuş, ana malzemesi közlenmiş patlıcan olan babagannuş, yöresel farklılıklar gösteren, hem salata hem de meze olarak servis edilebilen enfes bir lezzettir. Babagannuş nedir? Babagannuş tarifi nasıl yapılır? Közlenmiş biber, domates ve sarımsağın patlıcanla buluştuğu bu tarif, sofralarınıza otantik bir tat katacak. En iyi kıvamı ve lezzeti yakalamak için püf noktalarıyla birlikte babagannuş yapımını adım adım öğrenin!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Izgara
Babagannuş Tarifi
Paylaş
  • 64B
  • 133
  • Kaydet

Babagannuş Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy patlıcan
2 adet domates
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
3 diş sarımsak
80 ml zeytinyağı
20 g nar ekşisi
10 g tuz
1 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz

Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan, domates ve tüm biberleri közleyin.
  • Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla gelişi güzel doğrayın.
  • Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ile homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerini doğranmış kırmızı soğan ve maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Babagannuş Tarifi Püf Noktası

*Tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Sarması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme
Humuslu Pancar Salatası Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Patlıcanlı Meze Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
46B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.