- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Babagannuş Tarifi
Tarif
Babagannuş Tarifi
Babagannuş veya Abugannuş, ana malzemesi közlenmiş patlıcan olan babagannuş, yöresel farklılıklar gösteren, hem salata hem de meze olarak servis edilebilen enfes bir lezzettir. Babagannuş nedir? Babagannuş tarifi nasıl yapılır? Közlenmiş biber, domates ve sarımsağın patlıcanla buluştuğu bu tarif, sofralarınıza otantik bir tat katacak. En iyi kıvamı ve lezzeti yakalamak için püf noktalarıyla birlikte babagannuş yapımını adım adım öğrenin!
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Izgara

Paylaş
- 63B
- 133
- Kaydet
Babagannuş Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy patlıcan
2 adet domates
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
3 diş sarımsak
80 ml zeytinyağı
20 g nar ekşisi
10 g tuz
1 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcan, domates ve tüm biberleri közleyin.
- 2Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla gelişi güzel doğrayın.
- 3Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ile homojen kıvam alana kadar karıştırın.
- 4Hazırladığınız tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra güzel bir servis tabağına alın.
- 5Üzerini doğranmış kırmızı soğan ve maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Babagannuş Tarifi Püf Noktası
*Tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.2
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.