Tarif

Biberli Borani Tarifi

Biberli borani; süzme yoğurt, dereotu ve biber severler için çok pratik ve iştah açıcı bir meze türüdür. Renkli biberlerden borani nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Kızartma
Biberli Borani Tarifi
Paylaş
  • 80B
  • 143
  • Kaydet

Biberli Borani Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
200 ml sıvı yağ
3 diş sarımsak
1/2 adet dereotu
400 g süzme yoğurt
5 g tuz
5 ml zeytinyağı

Biberli Borani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm biberlerin çekirdeklerini temizleyin, yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağını ekleyip, kızmasını bekleyin. Ardından biberleri kızartın.
  • Kızaran biberleri kevgirle yağdan çıkararak bir kağıt havlu üzerine alın ve yağın iyice süzülmesini sağlayın.
  • Sarımsakları ezin, dereotunu ince ince kıyın ve süzme yoğurtla karıştırın. Tuz oranını damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Kızaran biberleri bir tabağa alın. Üzerine hazırladığınız yoğurt karışımını ve zeytinyağını gezdirerek servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pancarlı Humus Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
26B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Siyah Humus Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme
Buğdaylı Yoğurtlu Kabak Tarifi
26B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Esra Tokat
· 19.08.2022

Bu mezeye hayran oldum. Çok güzel olmuş, bağımlılık yapar😊🤗

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi