Tarif

Cacık Tarifi

Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan lezzetli mi lezzetli cacık tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında bir cacık yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Çırpma
Cacık Tarifi
Paylaş
  • 168B
  • 111
  • Kaydet

Cacık Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 adet salatalık
2 diş sarımsak
4 g kaya tuzu
1/2 demet dereotu
400 g Pınar Yoğurt
Pınar
150-200 ml soğuk su
10 ml zeytinyağı
taze nane

Cacık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
  • Ardından salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın veya tercihe göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  • Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin, dereotunu incecik kıyın.
  • Yoğurdu derin bir kaba alın, içerisine doğranmış salatalıkları, ezilmiş sarımsakları ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
  • Karıştırarak azar azar soğuk su ilavesiyle cacığın kıvamını ayarlayın. Ardından servis kaselerine paylaştırın.
  • Üzerini zeytinyağı, dereotu ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Cacık Tarifi Püf Noktası

*Cacığı sulandırmaması için salatalıkların kabuklarını bütünüyle soymayın.
*Salatalıkları doğramak yerine rendenin kalın tarafıyla rendeleyerek kullanabilirsiniz.
*Zeytinyağı ve nane eklemeden de cacığı servis edebilirsiniz.
*Kuru nane yerine taze nane kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.7
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Miyu Deco
Miyu Deco
Yemek ve Ürün Fotoğrafçısı
Nohutlu Semizotu Mezesi Tarifi
approved
51B Görüntüleme
Biber Kavurması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Havuçlu Meze Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Tefo Yıldız
· 14.01.2021

Bu iyi oldu hep merak ediyorduk Ne cacığı bu 😂

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi