Tarif

Patlıcanlı Meze Tarifi

Sofralarınıza lezzet katacak pratik bir patlıcanlı meze tarifi.
15 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Patlıcanlı Meze Tarifi
Paylaş
  • 45B
  • 86
  • Kaydet

Patlıcanlı Meze Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
4 adet patlıcan
10 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
25 g Pınar Mayonez
Pınar
5 g tahin
5 g tuz
25 g zeytinyağı
5 g kuru nane
5 g pul biber

Patlıcanlı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ve biberleri yıkayın ve közleme esnasında patlıcanların patlamaması için kürdanla delin.
  • Közlediğiniz sebzelerin kabuklarını dikkatlice soyup küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın.
  • Ayrı bir kasenin içine ekşi kremayı koyup, mayonez ve ince kıydığınız sarımsaklarla beraber karıştırın.
  • Son olarak tahini eklediğiniz karışımı bir kez daha karıştırıp közlenmiş sebzeleri ekleyin. Tuz oranını ayarlayın.
  • Servis tabağına aldığınız karışımın üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber ve kuru nane serperek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuklu Humus Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Girit Ezmesi Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
120B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Karışık Ot Tarifleri
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.