- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Çerkez Tavuğu Tarifi
Tarif
Çerkez Tavuğu Tarifi
Çerkez veya Çerkes tavuğu olarak bilinen bu güzel mezeye yılbaşı menünüzde yer verebilirsiniz. Çerkez tavuğu nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma

Paylaş
- 78B
- 268
- Kaydet
Çerkez Tavuğu Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 dilim tost ekmeği
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
30 g ceviz içi
2 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
yeteri kadartuz
Sosu için:
kırmızı toz biber
Çerkez Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek alın ve içlerini bir kabın içine koyun. Üzerine 200 ml ılık süt ilave edin ve yumuşaması için bir kaşıkla hafifçe ezin.
- 2Üzerine zeytinyağı, çekilmiş ceviz içi, tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
- 3Önceden haşlanan tavukları ince parçalar halinde didikledikten sonra malzemelerin üzerine ilave edin.
- 4Kıvamını oluşturmak için üzerine 200 ml daha ılık süt ekleyin ve yoğurun. 2 dakika daha yoğurduktan sonra çerkez tavuğunu hazırlama işlemi tamamdır.
- 5Sosunu oluşturmak için bir tavaya tereyağı ekleyin, üzerine kırmızı biber dökün. Biber yağın içinde köpürmeye başladığında ocağın altını kapatın ve kenara alın.
- 6Servis tabağına aldığınız tavuğun üzerine biberli sosu gezdirerek servis edin.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?