- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dana Şinitzel Tarifi
Tarif
Dana Şinitzel Tarifi
Dana şinitzel nedir? İncecik dövülmüş dana etinin, un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulanarak kızartıldığı bu enfes tarif, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle tam bir lezzet şölenidir. Dana şinitzel nasıl yapılır? İşte detaylar...
50 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 36B
- 117
- Kaydet
Dana Şinitzel Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
220 g dana kontrfile
20 g un
1 adet yumurta
80 g panko ekmek kırıntısı
40 g Akdeniz yeşilliği
40 g taze baharatlı tereyağı
8 g tuz
5 g çekilmiş tane karabiber
Dana Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Dana kontrfile buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltilir.
- 2Yumurta bir kap içerisine kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.
- 3Kontrfile, sırası ile önce un sonra çırpılmış yumurta en son olarak ekmek kırıntısına batırılarak kaplama işlemi yapılır.
- 4Derin ve kızgın yağda kızartılır.
- 5Kızarmış olan şinitzel, patates salatası ve yeşillik ile servis edilir.
- 6Taze baharatlı tereyağı için: oda sıcaklığında 150 g tereyağı, 2-3 dal ince kıyılmış taze kekik, maydanoz, taze biberiye, 1/4 limon ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır. Streç filme sıkı olarak sarılıp dondurulur. Pişen şinitzelin üzerine donmuş tereyağından bir parça keserek servis edilir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?