Tarif

Dana Şinitzel Tarifi

Dana şinitzel nedir? İncecik dövülmüş dana etinin, un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulanarak kızartıldığı bu enfes tarif, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle tam bir lezzet şölenidir. Dana şinitzel nasıl yapılır? İşte detaylar...
50 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Kızartma
Dana Şinitzel Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 117
  • Kaydet

Dana Şinitzel Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
220 g dana kontrfile
20 g un
1 adet yumurta
80 g panko ekmek kırıntısı
40 g Akdeniz yeşilliği
40 g taze baharatlı tereyağı
8 g tuz
5 g çekilmiş tane karabiber

Dana Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dana kontrfile buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltilir.
  • Yumurta bir kap içerisine kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.
  • Kontrfile, sırası ile önce un sonra çırpılmış yumurta en son olarak ekmek kırıntısına batırılarak kaplama işlemi yapılır.
  • Derin ve kızgın yağda kızartılır.
  • Kızarmış olan şinitzel, patates salatası ve yeşillik ile servis edilir.
  • Taze baharatlı tereyağı için: oda sıcaklığında 150 g tereyağı, 2-3 dal ince kıyılmış taze kekik, maydanoz, taze biberiye, 1/4 limon ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır. Streç filme sıkı olarak sarılıp dondurulur. Pişen şinitzelin üzerine donmuş tereyağından bir parça keserek servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kolay Tepsi Kebabı Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
57B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kağıt Kebabı Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
21B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Etli Patlıcan Güveç Tarifi
100 Dakika
6-8 Kişilik
113B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Ahmet Bolel
· 07.04.2020

Emeğinize sağlık ,yağda kızartma işlemi tam olarak ne kadar sürüyor

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 07.04.2020

Kızartma işleminde renginin kızarmış olması yeterlidir. Teşekkürler.

Gökçe Aktürk
· 01.05.2020

Şefim patates salatasının reçetesi var mı