Tarif

Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi

Deniz mahsullerinin domates soslu makarna ile muhteşem uyumu! Bayıla bayıla tüketeceğinize eminim. Şimdiden afiyet olsun! 😋
45 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere, Tava
Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi
Paylaş
  • 109B
  • 96
  • Kaydet

Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 diş sarımsak
100 ml zeytinyağı
500 g spagetti
8 adet çeri domates
500 g karides (kabuğu temizlenmiş)
200 g haşlanmış midye
8 adet halka doğranmış kalamar
4 adet haşlanmış yengeç surimi
200 g domates sos
4 dal taze kekik
3 dal taze soğan
5 g acı yağ veya acı sos
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz ve karabiber

Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemeleri güzelce yıkayın ve temizleyin.
  • Sarımsakları havanda dövün ve zeytinyağını sarımsaklarla birleştirip 15 dk. lezzetlerinin birbirine geçmesini sağlayın.
  • Kaynar ve tuzlu suda spagettiyi yaklaşık 7 dk. haşlayın. Bu süre makarnanızın al dante olmasını sağlayacaktır. Daha haşlanmış sevenler haşlama süresini birkaç dakika uzatabilir. Mutlaka haşlanmış makarna suyundan kenara ayırın, pişirme esnasında kullanmanız gerekecektir.
  • Zeytinyağında bekleyen sarımsakları büyük bir wok tavasına alın ve güzelce kokusu çıkana kadar ısıtın. Arkasından çeri domates ve karidesleri bütün olarak güzelce kızartın.
  • Kokusu yayılmaya başlayıp kızardıktan sonra midye, kalamar ve yengeç surimileri ekleyip hepsini yüksek ısıda 2 dakika çevirerek harmanlayın.
  • Domates sosu ve taze kekikleri ilave edin.
  • Domates sos ısındıktan hemen sonra haşlanmış makarnayı üzerine ekleyin. Açıkçası karıştırma işleminde çok fazla kaşık kullanmanızı önermiyorum. Wok tavasını amacına uygun sallayarak yapabilirseniz makarnanız çok daha güzel harmanlanacaktır.
  • Ayırdığınız makarna haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar tavaya ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırın.
  • En son ince doğranmış taze soğanları, acı sosu ve tereyağını ekleyerek güzelce harmanlayın.Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Dilerseniz üzerini parmesan peyniri ile süsleyerek sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Simit Kebabı ve Şalgam Suyunda Makarna Tarifi
13B Görüntüleme
Arrabbiata Soslu Spaghetti Tarifi
77B Görüntüleme
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
25B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.