Tarif

Havuçlu Meze Tarifi

Sofralarınıza lezzet katacak, bol cevizli havuçlu meze tarifi! Havuçlu meze tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Havuçlu Meze Tarifi
Paylaş
  • 42B
  • 99
  • Kaydet

Havuçlu Meze Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
6-7 adet havuç
55 g zeytinyağı
4 diş sarımsak
30 g kırık ceviz içi
5 g tuz

Havuçlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanan havuçları irice rendeleyin.
  • Ocağa alınan tavaya zeytinyağını dökün ve rendelenmiş havuçları ekleyin.
  • 10-15 dakika kadar soteleyin. Havuçları çok fazla öldürmeyin.
  • Ocaktan alınan havuçları soğumaya bırakın.
  • Bir kaseye ekşi krema, rendelenmiş sarımsak, ceviz içi ve tuz ilave edin.
  • Bütün malzemeleri karıştırın ve soğuyan havuçlarla birleştirin.
  • Damak tadınıza göre sarımsak ya da tuz ilave edebilirsiniz.

Havuçlu Meze Tarifi Püf Noktası

*Dilerseniz sarımsağı kavurabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Kereviz Salatası Tarifi
25 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülceli Atom Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Biber Kavurması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.