Tarif

Kaymaklı Şöbiyet Tarifi

Geleneksel ev yapımı kaymaklı şöbiyet (baklava) tarifi nasıl yapılır? Nefis irmik kaymaklı şöbiyet tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? Hazır baklava yufkası ile kolayca hazırlanan, çıtır çıtır antep fıstıklı şöbiyet tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tam ölçülü şerbet yapımı ve pratik şerbetli baklava tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
65 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 21B
  • 45
  • Kaydet

Kaymaklı Şöbiyet Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
350 g toz şeker
450 ml su
2-3 damla limon suyu
İrmikli Kaymağı için:
300 ml Pınar Süt
Pınar
45 g irmik
5 ml vanilya özütü
Baklava/Şöbiyet için:
130 g sade yağ
15 yaprak taze baklava yufkası
30 g kırık Antep fısığı

Kaymaklı Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, toz şekeri ve suyu tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 8-10 dk sonra 2-3 damla limon sıkıp, altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • İrmikli kaymağı için, sütü ve irmiği kısık ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilya özütünü ekleyin. Bir kaseye alıp, üzerine değecek şekilde streç filmle kapatın ve kenara alın.
  • Fırını 180°C’de ısıtın.
  • Baklava için, sade yağı eritin. Ilındıktan sonra baklava yufkasının üzerine biraz sade yağ sürün. Tam üzerine gelecek şekilde bir kat daha baklava yufkası koyup, sade yağ sürün. Yufkalar bitene kadar işleme devam edin. En üst kata yağ sürmeyin. İsterseniz büyük kareler şeklinde isterseniz küçük kareler şeklinde kesin. Birer kaşık irmik kaymağı ekleyerek üçgen şekilde kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Pişerken kat kat şişeceği için, her şöbiyetin ucunu diğer şöbiyetin hafifçe altına denk getirin ki açılmasın. Kalan sade yağı üzerine gezdirip fırçayla yayın, yaklaşık 25 dk fırında piştikten sonra fırının kapağını açıp, şöbiyetlerin uçları da kızarsın diye dikkatlice birbirinden ayırın. 5-10 dk daha üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Pişen şöbiyetleri dikkatlice cam bir servis kabına aktarın. Tatlılar henüz sıcakken, soğuk şerbeti yavaş yavaş hepsinin üzerine gezdirin. En az 30 dk şerbeti çekmesini bekledikten sonra, üzerlerini toz fıstık ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Kaymaklı Şöbiyet Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.1
10 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Lor Tatlısı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Halka Tatlısı Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
154B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.