Tarif

Lor Mahlutu Tarifi

Osmanlıca'da mahlut karıştırma anlamına gelmektedir. Lor mahlutu tarifini ister kahvaltı da isterseniz de ana yemek öncesi meze olarak servis edebilirsiniz. Lor mahlutu nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 38B
  • 163
  • Kaydet

Lor Mahlutu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet çarliston biber
2 adet taze soğan
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet kuru soğan
500 g tuzsuz lor peyniri
5 g tuz
5 g kırmızı pul biber
75 ml zeytinyağı
2 dal taze biberiye

Lor Mahlutu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domates, çarliston biber ve taze soğanları temizleyip güzelce yıkayın.
  • Kabuğu soyulmuş domateslerin çekirdeklerini ve suyunu çıkarın.
  • Çarliston biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin.
  • Bütün malzemeleri sırayla keskin bir bıçakla pirinçten biraz büyük ebatlarda doğrayın.
  • İnce bir süzgece aktarıp yarım saat suyunun süzülmesini ve kurumalarını bekleyin.
  • Kuru soğanı bir tülbent üzerine rendeleyin.
  • Bir kaba lor peyniri, tuz, pul biber ve zeytinyağını aktarın, iyice ezip karıştırın.
  • Üstüne doğranmış malzemeleri, sonra da rendelenmiş soğanın suyunu ekleyin.
  • Taze biberiye yapraklarını saplarından ayırıp olabildiğince küçük doğrayın ve karışıma ilave edin.
  • Güzelce harmanlayıp güzel bir servis tabağında aktarın. Afiyet olsun!

Lor Mahlutu Tarifi Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-9996-desen-24-parca-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuklu Humus Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme
Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
Cevizli Reyhanlı Soğuk Patlıcan Tarifi
approved
34B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
118B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.