Tarif

Mermer Kek Tarifi

Kolay mermer kek tarifi: sade ve kakaonun en lezzetli buluşması! 🤩 Çay saatlerine yakışan, hem göze hem damağa hitap eden tereyağlı mermer kek ile tanışın! “Mermer kek nasıl yapılır?”, “Baton kek kalıbında mermer kek tarifi” ve “Fırında mermer kek pişirme süresi kaç dakika?” gibi en çok aranan soruların cevabını bu tarifte bulacaksınız. Yumuşacık dokusu, portakal aroması ve etkileyici mermer deseniyle sade ve kakaolu kekin mükemmel uyumunu keşfedin! İşte detaylar…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Mermer Kek Tarifi
Paylaş
  • 139
  • 6
  • Kaydet

Mermer Kek Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g Pınar Tereyağı (oda sıcaklığında)
Pınar
250 g toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
4 adet büyük boy yumurta
200 ml Pınar Süt
Pınar
480 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilin
40 g kakao
50 ml Pınar Süt
Pınar

Mermer Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
  • Tereyağını bir çırpma kabına alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Toz şekeri ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Karışım açık renk alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Yumurtaları teker teker ilave edin. Her bir yumurtadan sonra karışımı güzelce çırpın.
  • 200 ml sütü ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız hamurun yarısını ayrı bir kaba ayırın.
  • Ayırdığınız hamura 40 g kakao ve 50 ml süt ekleyip iyice karıştırın.
  • Büyük boy bir baton kek kalıbını yağlayın ve içine yağlı kağıt serin.
  • Sade ve kakaolu hamurları kalıba sırayla dökün. Kaşıkla üst üste gelecek şekilde yerleştirin.
  • Bir bıçak yardımıyla hamurun üzerinde zikzaklar çizerek mermer deseni oluşturun.
  • Kalıbı önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Kekinizi 50-55 dakika kadar, kontrollü şekilde pişirin. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekiniz hazırdır.
  • Fırından çıkardığınız keki kalıbında oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Mermer Kek Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kakaolu Pandispanya Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Bal Kabaklı Muffin Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
4B Görüntüleme
Çikolatalı Muffin Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
60B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.