Tarif

Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi

Sebze ile kebabın eşsiz uyumu! Damak çatlatan bir lezzet Patlıcanlı Doruk Kebap tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 84
  • Kaydet

Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g yağlı kebap kıyması
4 adet kemer patlıcan
2 adet dolmalık biber
2 diş sarımsak
50 g kırık Antep fıstığı
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
20 g tuz
5 g karabiber
20 g zeytinyağı
5 adet çöp şiş tahtası
1 adet limon

Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların iki tanesini ayırıp geri kalanını biberle birlikte közleyin. Kalan patlıcanları uzunlamasına kesip, bir fileto bıçağı yardımıyla uzun ince şeritler oluşturun.
  • Kıymanın içine tuz, karabiber, kaşar rendesi ve Antep fıstığını atıp yoğurma işlemine başlayın.
  • 30 gramlık toplar alarak kestiğiniz patlıcanları kebaplara sarın. 6 adetlik gruplar halinde çöp şişlere takın.
  • Fazla harlı olmayan bir ızgarada pişirip, közlemiş olduğunuz patlıcan ve biberleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  • İçine ince kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip, ızgara edilmiş kebapları çöp şişlere alın ve patlıcan salatasını tabaklara bölüştürüp servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kuzu Sırtı Tarifi
65 Dakika
1 Kişilik
18B Görüntüleme
Kolay Tepsi Kebabı Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
60B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Filet Mignon (Fileminyon) Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.