Tarif

Pip Dolması Tarifi

Zeferan Restaurant'ta ara sıcaklarda servis edilen Pip Dolması, gürgen ağacının yaprağıyla hazırlanıyor. Gürgen yaprağı, yılda bir kez sadece bir haftada toplanabilen nadide bir malzemedir.
60 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Pip Dolması Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 56
  • Kaydet

Pip Dolması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dana kıyması
50 g kuzu kıyması
30 g baldo pirinç
18 adet pip yaprağı
20 g kuru soğan
30 g Pınar Tereyağı (klarife)
Pınar
5 g tuz
5 g karabiber
20 g kişniş
20 g dereotu
40 g nane
50 g Pınar Yoğurt
Pınar

Pip Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Kıymaları, soğanı, yeşillikleri, pirinci, tuz ve karabiberi yoğurun.
  • Yaprakları yıkayın ve tezgaha açın.
  • Bir yaprağa iç harçtan ortalama 10 gr koyup sarın.
  • Tencereye dizin, kaynamış su ekleyin, tuz ve klarife tereyağı ile pişirin.
  • Servis aşamasında klarife tereyağı ile ısıtıp yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Aspir Soslu Enginar Dolması Tarifi
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İncir Yaprağı Sarması Tarifi
13B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
51B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.