Tarif

Mantarlı Güveç Tarifi

İstiridye mantarlı ve arpacık soğanlı güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 25B
  • 120
  • Kaydet

Mantarlı Güveç Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istiridye mantarı
500 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
100 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g domates salçası
10 g biber salçası
3 adet kırmızı kuru biber
5 g tuz
1 tutam karabiber
200 ml sebze suyu

Mantarlı Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş istiridye mantarlarını elinizle iki veya üçe bölün.
  • Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup yıkayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tercihen istiridye mantarlarını az miktarda zeytinyağı ile yağlayıp ızgarada iz verin. (Amaç is kokusu vererek yemeğe aroma katmak)
  • Daha sonra geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, soğanları kavurmaya başlayın.
  • Ardından sarımsak ve mantarları ilave edin. Akabinde domates ve biber salçasını ekleyin.
  • Kavrulan salçaların üzerine doğranmış domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber ve dilerseniz kırmızı kuru biber ile lezzetlendirdikten sonra sebze suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan yemeğin tamamını orta büyüklükte bir toprak güvece aktarın. (Dileyen adetlik toprak güveç kapları kullanabilir)
  • Daha sonra güvecin üzerini yağlı kağıt ve folyo ile sıkıca sararak kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı şekilde 45 dk., üzeri açık şekilde 15 dk. pişirin. (Zamanlama fırına göre değişkenlik göstereceğinden kontrollü pişirmenizi öneririm)
  • Fırında pişen yemeği 10 dk. dinlendirdikten sonra kıyılmış maydanoz ve taze nane ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Bal Kabağı Sinkonta Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
179B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
38B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Can Özel
· 07.11.2020

Mantarın canı nedir ki hem ocakta hem de 45dk fırında pişiriliyor.

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 08.11.2020

Önce deneyelim,sonra yorum katalım ve tarifimizi iyi okuyalım..!☺️☺️☺️Sevgilerimle

HilmiEfe
· 26.01.2022

Murat bey çok teşekkür ederim harika bir tarif.. İlk defa denedim ve harika oldu 😊

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 27.01.2022

Afiyet olsun. Elinize sağlık ✌️👍😊😊