- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Mantarlı Güveç Tarifi
Tarif
Mantarlı Güveç Tarifi
İstiridye mantarlı ve arpacık soğanlı güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere, Fırın
Paylaş
- 25B
- 120
- Kaydet
Mantarlı Güveç Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istiridye mantarı
500 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
100 ml zeytinyağı
10 g domates salçası
10 g biber salçası
3 adet kırmızı kuru biber
5 g tuz
1 tutam karabiber
200 ml sebze suyu
Mantarlı Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş istiridye mantarlarını elinizle iki veya üçe bölün.
- 2Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup yıkayın.
- 3Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- 4Tercihen istiridye mantarlarını az miktarda zeytinyağı ile yağlayıp ızgarada iz verin. (Amaç is kokusu vererek yemeğe aroma katmak)
- 5Daha sonra geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, soğanları kavurmaya başlayın.
- 6Ardından sarımsak ve mantarları ilave edin. Akabinde domates ve biber salçasını ekleyin.
- 7Kavrulan salçaların üzerine doğranmış domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 8Tuz, karabiber ve dilerseniz kırmızı kuru biber ile lezzetlendirdikten sonra sebze suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
- 9Kaynayan yemeğin tamamını orta büyüklükte bir toprak güvece aktarın. (Dileyen adetlik toprak güveç kapları kullanabilir)
- 10Daha sonra güvecin üzerini yağlı kağıt ve folyo ile sıkıca sararak kapatın.
- 11Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı şekilde 45 dk., üzeri açık şekilde 15 dk. pişirin. (Zamanlama fırına göre değişkenlik göstereceğinden kontrollü pişirmenizi öneririm)
- 12Fırında pişen yemeği 10 dk. dinlendirdikten sonra kıyılmış maydanoz ve taze nane ile servis edebilirsiniz.
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?