- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
Tarif
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
Tavuklu nohutlu pilav, hem lezzetli hem de besleyici bir ana yemek arayanlar için mükemmel bir alternatiftir. Tavuk etinin protein zenginliği, nohutun lif ve mineral deposu oluşu, bu pilavı hem sağlıklı hem de doyurucu hale getirir. Bol tereyağlı tavuklu nohutlu pilav tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 34B
- 138
- Kaydet
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Pirinç soğuk su ile 3-4 defa yıkanır, üzerini geçecek kadar ılık su ve bir tutam tuz eklenerek bekletilir.
- 2Bütün tavuk haşlanır (aroma vermesi için haşlama suyuna tane karabiber ve defne yaprağı eklenebilir), haşlama suyunu pilavı pişirmek için veya çorba için saklayabilirsiniz.
- 3Yıkanmış pirinç tereyağı ile saydamlaşıncaya kadar 3-4 dk kavrulur, tuz ve kaynar su eklenerek pişmeye bırakılır.
- 4Suyunu tamamen çekip pilav demlenmeye alınırken, haşlanmış nohut ve didiklenmiş tavuklar üzerine eklenir.
- 5Yaklaşık 15 dk tencerenin kapağı kapalı bir şekilde demlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?