Tarif

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi

Tavuklu nohutlu pilav, hem lezzetli hem de besleyici bir ana yemek arayanlar için mükemmel bir alternatiftir. Tavuk etinin protein zenginliği, nohutun lif ve mineral deposu oluşu, bu pilavı hem sağlıklı hem de doyurucu hale getirir. Bol tereyağlı tavuklu nohutlu pilav tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
Paylaş
  • 34B
  • 138
  • Kaydet

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g osmancık pirinç
950 ml su
1 adet bütün tavuk
150 g haşlanmış nohut
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g tuz

Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinç soğuk su ile 3-4 defa yıkanır, üzerini geçecek kadar ılık su ve bir tutam tuz eklenerek bekletilir.
  • Bütün tavuk haşlanır (aroma vermesi için haşlama suyuna tane karabiber ve defne yaprağı eklenebilir), haşlama suyunu pilavı pişirmek için veya çorba için saklayabilirsiniz.
  • Yıkanmış pirinç tereyağı ile saydamlaşıncaya kadar 3-4 dk kavrulur, tuz ve kaynar su eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Suyunu tamamen çekip pilav demlenmeye alınırken, haşlanmış nohut ve didiklenmiş tavuklar üzerine eklenir.
  • Yaklaşık 15 dk tencerenin kapağı kapalı bir şekilde demlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kaymaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
19B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
39B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kuzu Etli Meyhane Pilavı Tarifi
8B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Öner Akalın
· 25.04.2020

Güzel şimdiden afiyet olsun

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi