- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Yaz Cacığı Tarifi
Tarif
Yaz Cacığı Tarifi
Sıcak havalarda hem hafif hem de lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Yaz Cacığı, yoğurdun serinliğiyle çağla, yeşil elma, erik ve semizotunun tazeliğini bir araya getiriyor. Geleneksel cacıktan farklı olarak meyvelerle zenginleşen bu tarif, hem pratik hem de çok şık! Bu tarif aynı zamanda şu sorulara da yanıt veriyor: Cacığa meyve konur mu? Semizotlu cacık nasıl yapılır? Süzme yoğurtla farklı cacık tarifleri nelerdir? Detaylar bu tarifte sizi bekliyor! 🌿☀️🍏
15 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma

Paylaş
- 715
- 6
- Kaydet
Yaz Cacığı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
1 tutam semizotu
1-2 yaprak marul
1 tutam dereotu
1 adet küçük salatalık
3-4 adet çağla
2-3 adet yeşil erik
1/4 adet yeşil elma
yeteri kadar sızma zeytinyağı
yeteri kadar kaya tuzu
Yaz Cacığı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Sarımsağı kaya tuzu ile havanda ezin. Süzme yoğurtla bir kapta birleştirip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- 2Semizotu, marul, dereotu ve salatalığı yıkayıp iyice kurulayın.
- 3Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın. Çağla, erik ve yeşil elmayı ince dilimleyin.
- 4Hazırladığınız yeşillikleri, salatalığı ve meyveleri geniş bir kapta sızma zeytinyağı ve kaya tuzu ile harmanlayın.
- 5Servis tabağının tabanına sarımsaklı yoğurdu yayın. Üzerine yeşillik ve meyve karışımını yerleştirin. Arzu ederseniz son dokunuş olarak birkaç damla daha zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.

Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.4
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.