- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Yoğurtlu Yeşil Erik Mezesi Tarifi
Tarif
Yoğurtlu Yeşil Erik Mezesi Tarifi
Ekşi, ferah ve hafif acılı bir lezzet arayanlara özel: Yoğurtlu yeşil erik ile hazırlanan bu erikli yoğurtlu meze, yaz sofralarınıza sıra dışı bir dokunuş katacak! Süzme yoğurdun kremsi dokusu, rendelenmiş yeşil elma ve can eriğin ekşiliğiyle buluşuyor. Acı pul biber ve misket limonu suyu ile dengelenen bu erik mezesi, hafif ama etkili bir başlangıç arayanlar için birebir. Fark yaratan bu ferah yaz mezesi tarifine ulaşmak için hemen tıklayın! 🌿
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
20 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma

Paylaş
- 464
- 3
- Kaydet
Yoğurtlu Yeşil Erik Mezesi Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g süzme yoğurt
1 adet yeşil elma (rendelenmiş)
8-10 adet can erik
½ adet misket limonunun suyu
1-2 tutam deniz tuzu
1 tutam acı pul biber
Yoğurtlu Yeşil Erik Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Süzme yoğurdu geniş bir kaseye alın. Rendelenmiş yeşil elmayı ekleyip karıştırın. Bu karışımı servis tabağına düzgünce yayın.
- 2Can erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine misket limonu suyu, deniz tuzu ve acı pul biberi ekleyip iyice harmanlayın.
- 3Erikli karışımı yoğurt tabanının üzerine gezdirin. Arzu ederseniz biraz zeytinyağı da ilave edin.
- 4Soğuk olarak, meze tabağı veya başlangıç olarak servis edin. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Yeşil Erik Mezesi Tarifi Püf Noktası
- Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.