Blog

Fehmi Samancı Kimdir?

Hem eğitmen hem de şef olarak kariyerinde önemli adımlar atmış ve genç insanlara ışık olmuş olan Fehmi Samancı kimdir? Kısık Ateş Akademi'nin uzman şeflerinden Fehmi Samancı’nın eğitim ve iş hayatındaki kariyer yolculuğuna göz atalım.

Fehmi Samancı Kimdir?
Paylaş
  • 10B
  • 33
  • Kaydet

Türk mutfağının önde gelen yetenekli isimlerinden Fehmi Samancı, Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezuniyeti sonrası, 2003 yılında Northern Virginia Community College’da mutfak sanatları eğitimini tamamlamıştır. Ruby Tuesday (VA,US), La Madeleine Country French Cafe (DC,US), Kanyon Konyalı Lokantası ve İstanbul Marriott Hotel Asia Orange Restaurant gibi yerlerde restoran müdürlüğü, yardımcı aşçı, baş aşçı gibi farklı pozisyonlarda çalışarak günden güne kendini bu alanda geliştirmiştir. 2008-2011 yılları arasında Istanbul Culinary Institute’de eğitmen şef olarak görev almıştır. 2011 yılında ise, Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde, öğretim görevlisi şef olarak çalışmaya başlamıştır. 3 sene sonra, D.ream Akademi’de yönetici şef olarak görev almış olan Samancı, 2018 Nisan ayına kadar D.ream Akademi’de çalışmaya devam etmiştir. Buradaki görevine devam ettiği sırada, 2016 yılında Ortaköy Capricorn Restaurant açılışını yapmıştır.

Hem eğitmen hem de şef olarak kariyerinde önemli adımlar atmış ve genç insanlara ışık olmuş olan Samancı, Mayıs 2018 yılında USLAAkademi Şefi olarak bir süre kariyerine devam etmiştir. Bununla birlikte, Hadi Pişirelim Tv programında sunucu şef olarak çalışmalar yapmıştır.

Başarılı şef Fehmi Samancı, 2019 yılından beri en özel tarifleriyle ve eğitici videolarıyla Kısık Ateş Akademi platformunda aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Samancı, markalara danışmanlık yaparak çalışmalarını sürdürmektedir.

Kısık Ateş Akademi'nin uzman şeflerinden Fehmi Samancı’nın, başta gastronomi öğrencileri olmak üzere profesyonel şef adaylarına yönelik hazırlamış olduğu 100’e aşkın birbirinden özel; geleneksel Türk tariflerinden modern tariflere, temel aşçılık eğitiminden ileri seviye aşçılık eğitimlerine kadar birçok içeriği, her hafta aralıksız olarak tüm detaylarıyla Kısık Ateş Akademi'de sizlerle buluşturuyor.

Temel Aşçılık Eğitimi videolarının tamamına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

Temel Aşçılık Eğitiminde Yer Alan Bazı Konu Başlıkları:

Mutfağa Giriş

İleri Kesim Teknikleri

Kemik ve Sebze Suları

Mutfak Hazırlıkları

Temel Soslar

Temel Pişirme Teknikleri

Uzman Şef Fehmi Samancı’nın Kısık Ateş Akademi platformunda en beğenilen geleneksel tariflerinden bazıları şöyledir:

İrmik Helvası Tarifi 

Bulgur Pilavı Tarifi

Et Sote Tarifi

Papaz Yahnisi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi

Aşure Tarifi

Sulu Köfte Tarifi

Kağıt Kebabı Tarifi

Mutancana Tarifi

Pilav Tarifi

Hasanpaşa Köfte Tarifi

Şekerpare Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi

Zeytinyağlı Dolma Tarifi

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi

Izgara Kuzu Ciğer Tarifi

Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi

İzmir Köfte Tarifi

Fehmi Samancı’nın Kısık Ateş Akademi platformunda kaleme aldığı blog yazılarından bazıları da aşağıdaki gibidir:

Lezzeti Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Balık, Deniz Mahsülleri Çeşitleri ve Tazeliğini Anlamak

Kümes Hayvan Etlerinin Yapısı, Bölümleri ve Tazeliğini Anlamak

Bıçak Çeşitleri ve Uluslararası Kesim Teknikleri Nelerdir?

Fehmi Samancı ve Eğitim Hakkında

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Gastronomi Eğitimi Hakkında

Gastronomi’de eğitimin yeri nedir?

13B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fehmi Samancı Kimdir?

Fehmi Samancı’nın hayat hikayesi...

18B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Şef Ali Ronay Hikayesini Anlatıyor

Nereden çıkarım diye girdiğim bu yolun hikayesi.

17B Görüntüleme